Marit Olanders

Efter 20 år i annan bransch kunde jag inte motstå att återvända till skolan och utbilda mig till förskollärare. Jag har tre egna barn som närmar sig vuxendomen och jag har ofta funderat över skolsystemet utifrån deras perspektiv. 2013 tog jag examen och jag arbetar sedan dess på förskola i södra Skåne. Jag läser även pedagogik med sikte på masterexamen. Jag har skrivit faktaboken Amning i vardagen och diktsamlingen Modernismens spädbarn.  Jag är intresserad av frågor om anknytning, likabehandling, demokrati, lekens betydelse och mycket mer.

Annonser

3 kommentarer till Marit Olanders

 1. Joakim Larsson skriver:

  Kul att vi hamnade i din blogg 😉 Det är precis så här vi önskar att våra skriverier ska uppfattas, som en inspiration och en lustfylld inbjudan till språkets fantastiska värld. Det är ju precis som du skriver att läsandet är helt nödvändigt för dagens människor och att det borde ligga i samhällets intresse att se till att all utbildning är högt värderad!
  Lycka till även i fortsättningen!
  Joakim & Stina
  Boklarssons förlag

 2. Louise skriver:

  Första gången jag läser din blogg. Många mycket läsvärda inlägg. Tack!

 3. Maja skriver:

  Hej Marit!

  Jag tycker så mycket om din blogg och inspireras mycket av det du skriver. Jag läser själv till lärare men mot gymnasiet (idrott och pedagogik som är karaktärsämne för Barn- och fritidsprogrammet) och har tänkt skriva mina två uppsatser om amning och förskolan, inspirerad av ditt examensarbete!

  Jag undrar om jag skulle kunna få mejla dig om en fråga ang. inskolning och anknytning – om du skulle vilja bolla lite tankar jag har kring de inskolningsrutiner som finns på mitt barns förskola?

  Hälsningar Maja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s